skip to Main Content

Miért a ToeOFF a világ legjobb dinamikus ortézise?
Azért, mert ebben valóban lehet járni!

De ha ez nem lenne elég ok a választásra, felsorolunk még 40 érvet, ami miatt az Allard AFO eszközei folyamatosan világelsők a dinamikus boka-láb ortézisek piacán!

#1-7 ELŐNYÖK A MINDENNAPOKBAN

#1 Természetesebb járás

Speciális anyaga sarokra lépéskor eltárolja az energiát, majd elrugaszkodáskor visszaadja, így a járás természetesebbé válik, függetlenül a sebességétől vagy a felhasználó testsúlyától.

#2 Kényelmes

Könnyű és a nyitott sarokrésze miatt kényelmes. Lehetővé teszi a sarokcsont ki-, vagy befelé fordulását, amivel a normálishoz hasonló járásmód érhető el. Nincs kényelmetlen nyomás a láb hátsó részénél vagy a saroknál.

#3 Diszkrét

Keskeny kialakítású, nem feltűnő, így nadrág alatt láthatatlanul viselhető. Nem kell hozzá különlegesen széles vagy egy számmal nagyobb cipő.

#4 Rugalmas

Szénszál, üveggyapot és kevlár kompozit anyagának köszönhetően nagyon rugalmas. Guggolni és lépcsőzni is lehet vele!

toeoff4

#5 Biztonságot és önbizalmat ad

Megtámasztja és megemeli a lábat a járás lengés fázisában, így csökken az elesés veszélye, vagy az megbotlás járdaszegélyen vagy a szőnyeg szélében. Akiknek javul a mozgásképük, azok kevésbé félnek az eleséstől, elégedettebbek és életvitelükben függetlenebbek. A felépülés segít megszabadulni a tehetetlenség érzésétől, a frusztrációtól, a depressziótól és apátiától valamint a gyakori hangulatingadozásokon is javít.

#6 Egyszerű a fel- és levétele

– akár egy kézzel is. Először be kell helyezni az eszközt a cipőbe, majd egyszerűen belebújtatni a lábat.

#7 Higiénikus

Hőmérsékletszabályozó hatású anyagból készült memóriahabos párnázata mosható, levehető, cserélhető.

toeoff7-(2)

#8-16 MIT BIZONYÍT A HASZNÁLAT SORÁN?

#8 Kitűnő dinamikai tulajdonsága révén ebben háromszor-négyszer akkora távot tud megtenni

Energiatároló képessége révén a készülék a járást nem csupán a lépések felfüggesztési szakaszában tudja szabályozni, hanem a láb talajfogási szakaszában is javítja a lépések dinamikáját, így a megtehető távolság hosszát három, négyszeresére emeli.

#9 Bármilyen mozgás lehetséges

Természetes mozgást biztosít a mindennapokban, kül- és beltéren egyaránt. Guggolás és lépcsőzés közben természetes módon terhelhető a láb elülső része.

#10 Ellenőrzött, magas élettartamú eszköz.

Tartósságát tesztek sora és páciensek százezreinek tapasztalata bizonyítja. Karbonszálas prepreg anyagának erőssége miatt a Toe-Off ortézisek rendkívül ellenállóak, legyen szó akár állás közbeni teherviselésről vagy magáról a járásról.

#11 Egyedi gyártással is elérhető

Minden ember különbözik, és néhány beteg ellátása csak egészen speciális, rá szabott eszközökkel történhet. Az egyedi gyártáshoz szükséges mérések 3D szkennerrel vagy kézi méretvétellel történnek. A megfelelő modell választásával és a különböző részegységek szakszerű, igény szerinti kombinálásával a beteg aktivitási szintjéhez igazítható.

#12  Különböző betegcsoportok számára is megoldást nyújt

A dinamikusság a termék és a méret függvénye.
Minden egyes Allard boka-láb ortézis más és más merevséggel rendelkezik annak érdekében, hogy éppen a szükséges támaszt biztosítsa túlzott merevség nélkül.
A termékek széles skálája nem csupán azoknak nyújt megfelelő megoldást, akiknek a járása és életminősége az eszköz használatával várhatóan javul, hanem azoknak is, akik esetében sajnos a betegségük súlyosbodásával kell számolnunk.

#13 A használó súlya vagy méretének változása sem akadály!

Nem számít, hogy a beteg alacsony vagy magas, nagy vagy kicsi – minden méretre és súlyra a megfelelő eszközt kínálunk! A gyerekek felnőhetnek az eszközhasználat közben és a testsúlyuk változása sem jelent korlátot az ellátásban.

#14 Könnyű megfelelő cipőt választani hozzá:

De milyen is legyen? Puha, alacsony szárú, vastag talpú, mint egy sportcipő. Az ortézist úgy célszerű felvenni, hogy először behelyezik az eszközt a cipőbe, majd bebújtatják a lábukat.

#15 Egyéb lábproblémával küzdőknek is megoldást jelent

Az ortézis szakszerű viseléséhez megfelelően illeszkedő lábbelit műszerészünk javaslatára választhat a Dr. Orto egyedi gyártású vagy sorozatos cipői közül, amennyiben a piacon elérhető hagyományos sportcipők Önnél nem jelentenek megfelelő megoldást.

#16 4 körsínes járógép használatát is kiválthatja

Nem merev és nehéz és sokkal olcsóbb.

#17-22 MIT TESZÜNK A TERMÉK BIZTONSÁGÁÉRT?

#17 Felületkezelési módszer

A gyártósor utolsó fázisában minden termék saját fejlesztésű felületkezelésen esik át, miközben megbizonyosodnak arról, hogy az eszköz sima és biztonságos. Erről a  „black-magic” –ről nem mondhatunk többet!

#18 Kontrollált anyagfáradás tesztelés

Az Allard AFO-kat úgy tervezték, hogy minimalizálják a sérülések kockázatát, ha használat közben meghibásodnának. Nem fordulhat elő, hogy az eszköz törése vagy repedése a viselőjének sérülést okozzon!

#19 Magas minőség a puha kiegészítőkben

Az Allard jelentős erőforrásokat vetett be annak érdekében, hogy a vádlipárnázat, hevederek és borító anyagok puhák és kiváló minőségűek legyenek. Az anyagokat külső laboratóriumokban tesztelik, hogy mind a felhasználók, mind a környezet biztonsága garantálható legyen.

#20 100% -osan kézzel végzett utolsó ellenőrzés

Minden egyes termékeket megvizsgálnak a gyártás végén és a tűréshatároktól való bármilyen eltérés selejtezést eredményez. Az átvizsgálás és kiértékelés szigorú termékminőség-ellenőrzési nyilvántartás alapján zajlik.

#21 Véletlenszerű tesztelés

Az ütemezett véletlenszerű termékteszteken maximális erőhatásnak és csavarásnak teszik ki a kiválasztott AFO-kat annak biztosítása érdekében, hogy a szigorú minőségi előírások mindig betartásra kerüljenek a gyártás során. A speciális tesztelési módszereket vállalati titokként őrzik.

#22 Tanúsított minőségbiztosítási rendszerek

A CAMP Scandinavia / Allard szigorú minőségbiztosítási rendszerek alapján dolgozik. Bár az új termékek bevezetésére és a meglevő termékek fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket alapötlete a piacról érkezik, a fejlesztés maga a tanúsított minőségbiztosítási rendszer alapján zajlik.

28

#23-27 SZAKSZERŰSÉG AZ ESZKÖZ PRECÍZ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

#23 Folyamatos edukáció

A ToeOFF ortézis bevezetése óta megtartott több, mint 100 000 bemutató előadás, gyakorlati oktatás segíti az egészségügyben dolgozó szakemberek eligazodását a kompozit AFOk használatában, előnyeiben és kiválasztásában.

#24 Kipróbálás lehetősége vásárlás előtt

A próbaortézisek használatával az ortopéd műszerész vagy a gyógytornász megismertetheti a beteggel az eszközt. Mindenkit arra bátorítunk, hogy próbálja ki, mielőtt megvásárolná.

#25 A betegek tudatosságának fejlesztése

2003-ban az Allard megalakította a „GetBackUpToday” (Állj ma újra talpra!) mozgalmat, hogy tudatosítsa az emberekben, hogy lógó láb esetén boka-láb rögzítő készülék használata javasolt. A mozgalmat a Facebook-on 59 ezren követik és több száz híradás született róla a sajtóban. A mozgalom 16 vezető tagja között van három olyan atléta, akik Allard boka-láb rögzítőt használnak. A legutóbbi Paraolimpián Rio de Janeiro-ban versenyezve egy arany-, valamint három ezüstérmet szereztek.

#26 Szakmai partnerek kiválasztása

Szeretnénk, hogy minél több beteg tudomást szerezhessen arról, hogy egy dinamikus ortézis hogyan lehet számára egy jobb élet támasza. Ehhez profi, magasan képzett szakemberekre van szükség a teamben, akik a kipróbálásban és az eszköz személyre szabásában is segítenek a betegeknek. Orvos, gyógytornász és műszerész közös munkájának eredményeként kerül meghatározásra a beteg számára megfelelő eszköz. Világszerte kizárólag képzett – Magyarországon a LBT Kft- vel szerződött  – műszerészek segítségével történik az eszközök adaptálása.

#27 Oktató és ismertető anyagok

Modern ismertető anyagokkal rendelkezünk, amelyek segítenek a szakembereknek a megfelelő termék kiválasztásában és kialakításában, valamint információs hátteret biztosítanak a betegek oktatásához.

38

#28-33 GYÁRTÁSTECHNIKA

#28 High Tech gyártóhely

Önálló svéd gyártóüzem kizárólag a kompozit alapanyagok előállítására, így semmiféle szennyeződés nem kerülhet gyártás során az anyagba.

#29 Kiváló minőségű a vágóasztalon

A CAD tervezőprogrammal fejlesztett, legmagasabb minőségű alumíniumból készült vágóformák rendszeres ellenőrzéseken és felújításokon esnek át a tökéletes vágóprecizitás megőrzéséért. A kikeményedés után a termékek futószalagon jutnak a robotizált vágógéphez. Ezek a robotok pontos és precíz vágást végeznek a prepreg részeken így minden alkatrész pontosan illeszkedik.

#30 Magasan képzett tapasztalt szakemberek a gyártósor mellett

A szabadalmaztatott gyártási folyamatban csak magasan képzett és tapasztalt szakemberek vesznek részt, akik 6–12 hónapos alapképzés után még további 6 hónapos kiegészítő képzést kapnak a gyártósor szegmenseitől függően.

#31 Autokláv

Minden egyes Allard boka-láb ortézis egy úgynevezett autokláv tartályban, nyomás alatt szárad, hogy a termék egyenletesen magas minősége biztosított legyen.

#32 Üregképződés meggátlása

Az autoklávban szabályozott a nyomás és a hőmérséklet, így biztosítható a termék anyagának minél egyenletesebb, üregek nélküli szerkezete, amitől az Allard boka-láb ortézisek kiváló minőségűek és tartósak lesznek.

#33 Környezetbarát

„Felelősséggel a környezetért” – minden munkában, munkamódszerben és folyamatban. A szénszálas AFO-k előállítása jelentős energiát igényel. Annak biztosítása érdekében, hogy ez ne csökkentse a föld erőforrásait, az energiát a lehető legnagyobb mértékben megújuló energiaforrások (szélturbinák) biztosítják. Nem szennyezi a levegőt, és a globális felmelegedésre sincs negatív hatása.

#34-38 KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

#34 Két évtizedes tapasztalat a kompozit AFO-k fejlesztésében

A több, mint két évtizedes gyakorlat lehetővé teszi az anyag-, gyártási és minőségi szempontok folyamatos alakítását és optimalizálását a mai ismereteinkhez. A cég működésének egyik sarokköve a „folyamatos fejlesztés”, tehát biztosak lehetünk abban, hogy holnap egy még jobb termék készül.

29-

#35 „Know how” váltás a kompozitok gyártásában

Szoros és szerteágazó együttműködés a világ vezető kutatóintézeteivel és beszállítóival a kompozit-technológiában.

#36 Allard laboratórium

Egy új AFO bevezetése előtt a termék tervezése és tesztelése is az Allard Labban történik. Ezt a laboratóriumot az elmúlt több, mint két évtized alatt folyamatosan bővítették olyan speciális eszközökkel és szoftverekkel, amelyeket kizárólag az AFO-k elemzését szolgálják.

#37 Klinikai betegvizsgálatok

Az évek során felismerték, hogy önmagában a laboratóriumi környezet nem elég az eszközök tesztelésére. Számos olyan mozgást végeznek a felhasználók, amelyeket a számítógépek nem tudnak előre lemodellezni. Ezért biztonságos környezetben, valós betegek tesztelik kutatási célokra vagy új eszközök bevezetése előtt a kísérleti termékeket.

#38 Termékbővítés a betegek elégedettsége alapján

Termékeinknek meg kell felelniük a felhasználók elvárásainak. Ezért folyamatos a betegelégedettség monitorozása. A két évtized alatt a termékpalettánkat körülbelül 28 termékkel és tartozékkal bővült a teljes körű ellátás érdekében.

33

#39-40 TÁRSADALMI FELELŐSSÉG VÁLLALÁS

#39 Jótékonysági adományok

Allard minden egyes eladott AFO-val pénzt adományoz a Dralla Alapítványnak. A jótékonysági szervezet küldetése: „Adjunk egy felejthetetlen napot a fizikai kihívásokkal küzdő embereknek!”. A Dralla már 3675″felejthetetlen nap” eseményt támogatott 2011 eleje óta. Látogasson el a www.dralla.org oldalra.

#40 Partnerség a betegszervezetekkel

Több betegszervezettel is együttműködünk, hogy segítsük a betegek edukálását és az új fejlesztésű, dinamikus AFO-k funkcionális előnyeinek tudatosítását. Magyarországon több betegszervezettel is együttműködünk:

Back To Top