skip to Main Content

Anna Beck

2020-ból 2021 lesz

A Tokiói Paralimpiai játékokat 2021 nyarára költöztették a Corona pandemia miatt. Ezt a döntést a Svéd Paralimpiai Bizottság is 100%-ban támogatja. Olvasson a Paralimpiai játékokról itt.

Negyedik hely a 3000 méteres egyéni üldözésben.

Anna egyéni legjobbját hozta a gyakorláson (4:07:2) ezzel a legjobbak közt van. Szép munka!

Különösen úgy, hogy a fél bolygót átutazta két nappal a verseny előtt!

2020-ban

Anna Beck Falun-i velodromeban töltöt pár napot az év elején, ahol a pálya használati technikáját fejlesztette. A Canadai világbajnokság előtt egy edzőtábora még hátra.

A fényképek Anna Beck Facebook oldaláról származnak @niclasbrus készítette őket.

Egy a 2020-as Tokiói Paralimpiai játékokra kiválasztott négyből!

2019. november végén a Svéd Paralimpiai Bizottság kiadta a négy paralimpiai résztvevő nevét. Anna Beck volt az egyikük! Ez lesz Anna debütálása a paralimpiai játékokon.

Gratulálunk Anna!

Kép forrása: Parasport.se

Már gyerekkoromban is szerettem a különféle sportokat. Nagyon fiatal koromból is vannak olyan emlékeim, hogy versenyezni akartam és kihozni magamból a legjobbat. Gyakran elestem, botladoztam és megsérült a lábam, de nem foglalkoztam ezzel. Leporoltam magam és folytattam. Mindig azt hittem, hogy csak ügyetlen vagyok …

Körülbelül 10 éves voltam és még mindig aktívan sportolni és versenyezni akartam, de rájöttem, hogy nem vagyok olyan jó, mint a barátaim. Amikor az osztálytársaim csapatokat választottak az iskolában, mindig én voltam az utolsó, pedig tényleg megpróbáltam a legjobb tudásomat adni.

Az agyam visított a testemnek, hogy fusson, és belül azt hittem, hogy mindenkit legyőzhetek! Úgy éreztem, hogy gyorsan futok,de a végén mindig a többiek mögött haladtam át a célvonalon. Jelentős erőfeszítéseim ellenére kevés sikert értem el. Ez egészen 25 éves koromig tartott, amikor diagnosztizálták nálam a Charcot-Marie-Tooth betegséget..

2004-ben diagnosztizálnak, de 2013-ig nem viseltem AFO-kat. A jobb oldalit minden nap hordom. Hosszabb sétákhoz vagy egyenetlen terepen sétálva mindkét lábamon van. Nélkülük is bemehetnék a boltba vagy rövidebb távokra, de akkor állandóan ügyelnem kellene a lábaim megfelelő elhelyezésére, különben elveszteném az egyensúlyom. Az Allard AFO-kkal biztonságban érzem magam, és lazíthatok. Annak ellenére, hogy jelenleg nem kell AFO-kat viselnem a kerékpározáshoz, rájöttem, hogy erre a jövőben szükség lehet. Azt is szeretem, hogy ezek az eszközök lehetővé teszik számomra a sok társadalmi tevékenységben való részvételt, és aktívan részt vehetek az összes családi tevékenységünkben anélkül, hogy aggódnunk kellene a botlás vagy elesés miatt.

2015-ben kapcsolatba léptem a svédországi parakerékpáros-csoporttal. 2017-ben részt vettem az első világkupa versenyemen, és egy ezüst- és egy aranyérmet nyertem! Azóta sokat versenyezek, és nagyon szeretem! Három világbajnokságon vettem részt és több érmet nyertem: 3 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot. De nem állok meg itt! Az egyik legnagyobb álmom az, hogy Svédországot képviseljem a 2020-as Tokió paralimpiai játékokon. Sok kemény munkával és az Allard AFO-kkal remélem, hogy megvalósíthatom álmomat!

Az élet egy nagy utazás. Olyan lány voltam, aki másokkal összehasonlítva nem teljesített. És amikor végre megkaptam a lehetőséget arra, hogy hasonló fogyatékossággal élőkkel versenyezzek, nagyon jónak bizonyultam a többi hasonló lány között!
De minden nap dolgozom az önértékelésem fejlesztésén. Olyan emberré szeretnék válni, aki a csúcson ézri magát, ami korábban távolról sem adatott meg a számomra. És nagyon nehéz, ha mindig olyanokkal hasonlítod össze magad, akiknél rosszabbul teljesítesz. Mindenkinek kívánom, hogy kövesse az álmait és tegyen lépéseket a változáshoz!

Csak egyszer élsz, miért ne álmodhatnál nagyot, amit aztán meg is valósíthatsz!

Back To Top