skip to Main Content

Anna Beck

Kisgyerekként is szerettem a különféle sportokat. Már nagyon fiatal koromból vannak olyan emlékeim, hogy versenyezni akarok és kihozni magamból a legjobbat. Mindeközben gyakran elestem, botladoztam és megsérült a lábam, de nem foglalkoztam ezzel. Leporoltam magam és folytattam. Mindig azt hittem, hogy csak ügyetlen vagyok …

Az egyik legnagyobb álmom az, hogy Svédországot képviseljem a 2020-os Tokió paralimpiai játékokon. Sok kemény munkával és az Allard AFO-kkal remélem, hogy megvalósíthatom álmomat!

Tudjon meg többet Anna-ról itt.

Emelie Endre

A nevem Emelie Endre. 6 és fél hónapra születtem 1997. június 6-án. Születésem során az oxigénhiány eredményeként kétoldalú spastikus CP-sérülést szenvedtem. A sérülésem elsősorban a lábamat érinti. Csökkent az erő, egyensúly, koordinációs zavarok és problémák a finom motoros képességekkel.

Az asztalitenisz sokat jelent nekem. Remélem a pélldám ösztönözni fogja a fogyatékossággal élőket arra, hogy merjenek kipróbálni több sportot és találják meg a szenvedélyüket.

Tudjon meg többet Emelie-ről itt.

Sáringerné Dr. Szilárd Zsuzsanna

15 éve a Semmelweis Egyetem Pető András Karon, mint testnevelés tantárgypedagógus, tantárgyfelelős végzem munkámat. Gyermekkorom óta versenyszerűen sportolok, nyáron a Masters Vizes Világbajnokságon a nyílt vízi versenyen indultam el és a korosztályomban a hetvenkét indulóból az 52. lettem. 2009-ben diagnosztizálták az SM betegséget.

Nálam a járóképességem romlásában jelentkezik a betegség. Aktív vagyok, de évek óta nem tudok futni, sokszor segédeszközzel (bot, peroneusz emelő) tudok csak járni. Hosszabb gyaloglás megerőltető és tavaly rövid időre járásképtelen is voltam. Ennek ellenére napi szinten, rendszeresen sportolok, úszom és konditeremben erősítek és spinning edzésekre járok.

Tudjon meg többet Zsuzsáról itt.

Back To Top